Digital aging
Je hoorde er ongetwijfeld al over op tv of via de radio of misschien zag je vlug al iets voorbij komen in een magazine.
Digital aging: it’s a thing.
Wat is “digital aging” nu juist? En kunnen we er iets aan doen?
Je wist waarschijnlijk al dat overmatig gebruik van pc, gsm, tablet, tv, e.d negatieve gevolgen met zich meebrengt t.o.v onze algemene gezondheid en ons algemene welzijn.
Maar wist je al dat velen onder ons “verslaafd” zijn geworden aan alle technologie en vooral aan onze “smartphone”?
Een Belg zou gemiddeld 34 keer per dag op zijn/haar mobiel kijken en bij jongeren tussen 18 en 24 jaar loopt die gewoonte zelfs op tot 100 keer per dag, dat blijkt uit een onderzoek van Deloitte.
Van ’s morgens tot ’s avonds zijn we in de weer met “onze technologie”.
15 minuten na het ontwaken heeft de helft van de Belgen hun smartphone al gecheckt en maar liefst 45% van alle Belgen bekijkt zijn smartphone tot een kwartier voor bedtijd.
Goed.. back to “digital aging”.
Wetenschappers hebben ontdekt dat onze digitalisatie en onze huidveroudering vaak hand in hand gaan. Zo blijkt, dat onze huid elke keer dat het in contact komt met blauw licht (dat onstaat door smartphone, tv, etc.) vroegtijdig veroudert.
Elke keer dat je een film kijkt, online de krant leest, voor de 10.000ste keer Facebook of Instagram checkt breng je je huid schade toe.
Ok.. laten we niet dramatisch doen.
Er zijn véél slechtere dingen voor ons huid. Ongezonde voeding, roken, medicatie,.. allemaal véél slechter, en niet te vergelijken met de schade door blauw licht. Maar het is er wel..
Blauw licht? Hoe zorgt dat voor veroudering of schade?
Zoals ik al eerder zei bevatten de meeste mobiele apparaten blauw licht.
Dat licht is zichtbaar met het blote oog en heeft een hoge frequentie. Je kan het een beetje vergelijken met UV-licht.
Blauw licht heeft rechtstreeks een -negatieve- invloed op ons DNA en op de VERMINDERDE productie van collageen en elastine.
En laat het net mede door de aanwezigheid van collageen en elastine zijn dat we onze gezonde en jeugdige uitstraling behouden.
Kunnen we onze huid beschermen tegen “blauw licht” ?
Het spreekt voor zich dat we kunnen proberen om het gebruik van onze toestellen een beetje in te tomen.
Maar het helpt ook om onze gsm op de NACHTMODUS in te stellen met aangepast beeld.
Het nachtritme van je huidcellen wordt namelijk verstoord bij je late night Facebookcheck (bv) en dat heeft invloed op het natuurlijk herstel van je cellen.
De nachtmodus van je gsm geeft een ietswat gelige beeld. Het is even wennen maar het is rustiger voor de ogen (en voor je geest!).
Het is evident dat je je huid goed moet reinigen én elke dag een crème moet gebruiken. Een serum toevoegen aan je beautyroutine kan ook wonderen doen!
Vragen? Opmerkingen?
Get in touch!
Info@coeurdebeaute.be – 0479/72.26.88
www.coeurdebeaute.beLieve groet,
Stefanie
Coeur de Beauté
Dosweg 31, 9031 Drongen (Gent)